S. Zubrești

str. Ștefan cel Mare 2

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova" organizat și la Zubrești

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova" organizat și la Zubrești

22 December 2017

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova" organizat și la Zubrești

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! a fost lansat în Republica Moldova în aprilie 2017. În cadrul acestuia, femeile din mai multe comunităţi vorbesc împreună cu coordonatoarea de proiect despre cele mai mari provocări cu care se confruntă la nivel local.

Astfel în cadrul acestui proiect a fost organizată o întâlnire în incinta primăriei, unde mai multe doamne din localitatea noastră, dedicate promovării drepturilor femeilor au evidențiat mai multe probleme printre care: discriminarea în bază de gen, stereotipuri, protecția socială  a femeilor și alte probleme cu referire la dezvoltarea locală.

Peste 25 de femei au vorbit despre provocările cu care se confruntă în calitate de femei la nivel local. Au fost abordate subiecte precum: salarii mici - prețuri mari; transportul public; servicii medicale de calitate; lipsa tinerilor specialiști la nivel local, violența domestică cât și indemnizațiile mici pentru copii.

Damna Maria Manoli, primara satului Zubrești, a susținut cu mult drag inițiativa coordonatoarei proiectului Nighina Azizov, fapt ce demonstrează atitudinea sa față de ideea promovării drepturilor femeilor la toate nivelurile în Republica Moldova.

Pe parcursul întrunirii, femeile vorbeau tot mai des despre importanța promovării drepturilor femeilor și despre inițierea unui club al femeilor care să le unească și să le motiveze pentru a schimba multe lucruri în comunitatea lor. Acestea s-au arătat încântate de proiectul Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova" și au menționat că au așteptări mari de la rezultatele finale ale acestei activități.

La final de activitate, participantele au decis să facă primul pas spre consolidarea femeilor la nivel local și au pus bazele asociației „Femei implicate - comunități dezvoltate!".

Coordonatoarea proiectului spune că deși la început a fost mai greu de discutat cu doamnele din Zubrești, totuși femeile pe parcurs au foarte active în identificarea provocărilor la nivel local și au manifestat un interes aparte față de activitățile Turului de Ascultare. 

Distribuie mai departe

Alte Noutăți