S. Zubrești

str. Ștefan cel Mare 2

UE// Un grup de locuitori din Zubrești au fost implicați in monitorizarea achizițiilor publice

UE// Un grup de locuitori din Zubrești au fost implicați in monitorizarea achizițiilor publice

22 August 2021

UE// Un grup de locuitori din Zubrești au fost implicați in monitorizarea achizițiilor publice

UE/ Un grup de locuitori din Zubrești au fost implicați in monitorizarea achizițiilor publice
Pe parcursul lunii iulie, un grup de locuitori au participat la activități de monitorizare a achizițiilor publice realizate de APL Zubrești în perioada 2020-2021. În cadrul celor 4 activități de monitorizare: 2 activități online și 2 cu prezență fizică, au participat consilieri locali, pedagogi, tineri și alți cetățeni activi din comunitate.
Grupul de inițiativă au aflat despre sursele de colectare a datelor despre achizițiile publice, au analizat planul de achiziții ale APL, contractele de achiziții atribuite de APL Zubrești și alte documente aferente achizițiilor publice.
”În cadrul activităților de monitorizare am aflat multe informații utile. Anterior cunoșteam foarte puține despre monitorizarea achizițiilor publice, astfel nu m-am implicat niciodată în acest proces” a declarat Victoria Gălușcă, membru al grupului de monitorizare.
În cadrul activităților de monitorizare grupul de inițiativă au aplicat tehnica ”stegulețelor roșii”. Concluziile activităților de monitorizare se vor regăsi într-un raport de monitorizare a achizițiilor publice care va fi elaborat pe parcursul lunii august.
 
AO Asociația Băștinașilor ”Zubrea” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Îmi pasă, mă implic DECID!” în satul Zubrești raionul Strășeni. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul
proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Centru este Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă - AGER în parteneriat cu Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională „Habitat” (AO ADR "Habitat").

Distribuie mai departe

Alte Noutăți