S. Zubrești

str. Ștefan cel Mare 2

UE// Tinerii din Zubrești promovează guvernarea participativă prin teatru social.

UE// Tinerii din Zubrești promovează guvernarea participativă prin teatru social.

30 July 2021

UE// Tinerii din Zubrești promovează guvernarea participativă prin teatru social.

Un grup de tineri voluntari din Zubrești au prezentat astăzi o piesă de teatru social cu genericul ”Eu pot fi radarul banului public”. Aceasta vine să evidențieze situații cotidiene vizavi de necesitatea participării active în procesul de guvernare locală, de dezavantajele neimplicării cetățeanului în procesul de monitorizare a procesului de achiziții și impactul participării în acest proces.
 
Primarul, cetățeanul informat, cetățeni nemulțumiți de gestionarea banilor, specialiști din cadrul APL și persoane în etate s-au regăsit printre rolurile jucate de adolescenți. Apreciem implicarea tinerilor actori : Mădălina Lipovan, Veronica Kalancia, Ian Galusca, Ursu Elena, Gusan Eugenia, Nicoleta Mogîldea, Chiosa Gabriela, Iana Găluşcă.
”Am urmărit cu mare drag entuziasmul și creativitatea tinerilor implicați în activitate. Sunt ferm convinsă că satul Zubrești are un viitor frumos datorită tinerilor din această localitate, care devin tot mai activi și mai implicați în solușionarea problemelor locale” a declarat Harti Olesea, coordonatorul proiectului ”Îmi pasă, mă implic, DECID!”.
”În cadrul teatrului social cu genericul ”Eu pot fi radarul banului public” am avut rolul primarului. Am realizat că deși este foarte dificil, primăria și consilierii nu trebuie să se întoarcă cu spatele la locuitori, dar trebuie să-i implice și pe ei la identificarea soluțiilor pentru problemele locale” a menționat Mădălina Lipovan.
Veronica Kalancia a menționat că: ”participând la teatrul social, ma-m simțit foarte libera, totodată având alături niște colegi extraordinari care la rândul lor si-au jucat rolurile bine .Doresc ca pe viitor sa avem parte de mai multe activități de genul dat, deoarece a fost foarte interesant și ne dezvoltă și personalitatea.”
”Participând la aceasta activitate, m-am simțit foarte bine. Am descoperit că pot face mai mult decât credeam eu!!” a menționat Gusan Eugenia.
”Tinerii au rămas binedispuși și plini de emoții pozitive datorită implicării în cadrul teatrului social” a menționat Ian Galusca.
 

Distribuie mai departe

Alte Noutăți