S. Zubrești

str. Ștefan cel Mare 2

UE// Totalurile proiectului ”Cetățean informat-cetățean responsabil”

UE// Totalurile proiectului ”Cetățean informat-cetățean responsabil”

18 March 2021

UE// Totalurile proiectului ”Cetățean informat-cetățean responsabil”

 
Astăzi suntem la etapa cînd vorbim cu bucurie despre cifre și rezultatele obținute în cadrul proiectului ”Cetățean informat-cetățean responsabil”.
Activitățile proiectului au contrbuit creșterea gradului de conștientizare a problemelor de mediu și gestionarea eficientă a deșeurilor în rîndurile cetățenilor, inclusiv elevi din satul Zubrești.
În activitățile proiectului au fost implicați peste 600 de locuitori. Prin implicarea acestora s-a reușit organizarea activităților de salubrizare și amenajare a localității, analiza a 20 de surse de apă potabilă din localitate, activități de instruire a cetățenilor, adunări pe mahala, ore educative în liceu, campanii de colectarea DEEE-urilor și multe alte activități.
În cadrul adunărilor pe mahala organizate au fost identificați 20 de lideri de mahala, activitatea cărora nu va inceta cu finisarea proiectului Cetățean informat-cetățean responsabil.
Totodată implementarea proiectului a contribuit la fortificarea parteneriatului dintre AO ZUBREA și instituțiile publice din localitate.
Conferința de totalizare a proiectului a fost un bun prilej de a menționa cei mai activi participanți in cadrul activităților proiectului.
AO Asociația Băștinașilor „ZUBREA” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Cetățean informat - cetățean responsabil” în satul Zubrești, raionul Strășeni.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO ADR "Habitat".
European Union in the Republic of Moldova
GIZ Moldova
Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă - AGER
AO ADR "Habitat"

Distribuie mai departe

Alte Noutăți